menu
close

AARHUS
Mejlgade 7
8000 Aarhus C

AALBORG
Hasserisvej 165
9000 Aalborg

KØBENHAVN
Flæsketorvet 75 3. sal
1711 København

TELEFONISK HENVENDELSE

Mandag-Torsdag 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.30
+45 86 13 06 33

NYHEDER    PROJEKTER    TEGNESTUEN    KONTAKT    JOB

VI HAR VUNDET KONKURRENCEN OM UDVIDELSE AF GIGANTIUM

Gigantium skal udvides med to nye idrætshaller, ny hovedindgang, fitness og styrketræning samt servicefaciliteter - et projekt på i alt 4.300m².

Dommerbetænkningen fremhæver bl.a.
”Projektet forekommer som en meget naturlig forlængelse af eksisterende bygningsstruktur og bidrager med en forbedret og tydelig wayfinding. Projektet vidner om en stor forståelse for Gigantiums visioner, husets funktioner, funktionssammenhænge samt flow og daglig logistik. Projektet forekommer på mange måder at bidrage til en høj grad af både liv og inspiration i huset.  Der er skabt en meget fin helhed og sammenhæng mellem eksisterende og den nye udvidelse i alle tre niveauer.”

Projektteamet er foruden Kjaer & Richter, totalentreprenør TL-Byg og MOE.

I DAG LØD STARTSKUDDET TIL LÆRINGSHUS NÆRHEDEN

 I røg og farver underholdt DTU ScienceShow med et show fyldt af eksplosioner for at markerer 1. spadestik på Læringshus Nærheden, i det nye byområde Nærheden ved Hedehusene. Læringshus Nærheden skal fungere som et læringsværktøj, hvor elever gennem projektbaseret undervisning aktivt bruger sanserne og lærer med hænderne. Derfor bliver rammerne så fleksible, at de kan tilpasses forskellige faser i et projektforløb og forskellige måder at lære på. ”Det har været vigtigt for os i projektets udviklingsproces at involvere brugerne. Ikke kun at få afdækket behov for hvordan rammerne skal fungere, men i ligeså høj grad at få etableret et mindset omkring, hvordan arkitekturen kan bruges som en integreret del af undervisningen”. siger Liv Bach Henriksen, ansvarlig for pædagogik og læring hos Kjaer & Richter.

Kjaer & Richter har sammen med Christensen & Co., 1:1 Landskab og Oluf Jørgensen skabt et projekt, hvor arkitekturen bryder med den traditionelle skole. BAM er totalentreprenør på projektet efter modellen New Partnering.

INDVIELSE AF VIRUPSKOLEN

Den nye til- og ombygning af Virupskolen blev indviet ved et festligt arrangement fredag den 23. august 2019.

Skolen er udvidet med de faciliteter, der er behov for på en 3-sporet skole med stort fokus på at skabe en nærhed mellem hjemområder og faglokaler. Til indskolingen er der blevet tilbygget 4 nye fælleslokaler, billedkunstlokale og natur/teknik. Tilsvarende har ombygningen skabt en nærhed til faglokalerne musik, madkundskab og håndværk/design. Klubben Hjortshøj er flyttet ind i det nye ”hjerterum” på Virupskolen og giver liv på skolen om eftermiddagen, indtil ungdomsklubben tager over om aftenen. Skolen og klubberne kan benytte sig af et nyt ungemiljø med en ny terrasse og samlingstrappe, der kan bruges til ophold og gruppearbejde, foredrag og visning af teater og film. "Det allervigtigste er, at vi har fået et miljø for udskolingen, hvor de for eksempel kan spille bordfodbold og bordtennis. Det styrker deres fællesskab på tværs af klasserne. Tidligere gik de måske rundt med at par stykker på gangene eller i brugsen og vidste ikke rigtig, hvad de skulle gøre af sig selv," påpeger skoleleder Helle Mølgaard.

SOMMERFERIE 2019

Receptionen holder sommerferielukket i uge 29 og 30.

Tegnestuen kan kontaktes via mail eller direkte numre.

Kjaer & Richter ønsker alle en rigtig god sommer med en teaser fra IBA i Kolding, der indvies efter sommerferien.

VUNDET KONKURRENCE

Midt i hjertet af Nørrebro skal Københavns Kommune bygge en ny tre-sporet skole, ”GABYS”, med idrætshal og produktionskøkken. De Gamles BY Skole er den tredje skole, Arkitektfirmaet Kjaer & Richter, vinder sammen med Christensen & Co og 1:1 Landskab. På baggrund af program og helhedsplan skal skolen udvikles i tæt samarbejde mellem bygherre, brugere og totalrådgiverteamet - og ikke mindst med stor respekt for de eksisterende kvaliteter og værdier i De Gamles By. Totalrådgiverteamet består desuden af Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, og Teknologisk Institut. I de seneste to år har teamet vundet tre konkurrencer om læringsbyggeri. Udover ”GABYS” er det Læringshuset Nærheden i Høje Taastrup og ny Nordøst Amager Skole. Fælles fokus er innovative læringsmiljøer, hvor selve bygningerne fungerer som et læringsværktøj bl.a. med kreative værkstedsmiljøer. Skolens arkitektur og design bearbejdes som en læringspointe i sig selv med integrerede elementer, der motiverer til fysisk aktivitet og særlige pædagogiske nedslag, hvor eleverne lærer om energiforbrug, materialeudvikling og bæredygtighed.

NYT BØRNE- OG SUNDHEDSHUS

Vi har vundet opgaven om et nyt Børne- og Sundhedshus ved Globus 1 i Gellerup. Byggeriet skal indeholde daginstitution, sundheds- og lægepraksis med tilhørende træningsfaciliteter. Opgaven er vundet sammen med Ingeniørfirmaet Viggo Madsen og Arkplan landskabsarkitekter.