menu
close

AARHUS
Mejlgade 7
8000 Aarhus C

AALBORG
Hasserisvej 165
9000 Aalborg

KØBENHAVN
Pakhus 48
Sundkaj 153, 1.tv.
2150 Nordhavn

TELEFONISK HENVENDELSE

Mandag-Torsdag 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.30
+45 86 13 06 33

NYHEDER    PROJEKTER    TEGNESTUEN    KONTAKT    JOB

1.SPADESTIK TIL BØRNE- OG UNGEUNIVERSET STIGSBORG

Den 11. november 2022 tog borgmester, rådmænd, elevrådsformænd for Skansevejen Skole og børnehavebørn 1.spadestik til Børne- og Ungeuniverset Stigsborg. I samarbejde med A. Enggaard, Cowi, Arkplan og Ekolab har Kjaer & Richter tegnet et Univers med fokus på bæredygtige og betydningsfulde fællesskaber! Det kommende Børne- og Ungeunivers består af en 4-sporet skole med 1.000 elever og tilhørende DUS/SFO, samt både vuggestue og børnehave. Derudover vil ’Universet’ fungere som bydelshus med folkekøkken, samt idræts-, værksteds- og science faciliteter. ’Universet’ er udformet med en åben og inviterende stueetage, der binder Skolepladsen, Stigsborg Bypark og Stigsborg Havnefront sammen. Indenfor er husets fællesfaciliteter og samlingsområder placeret omkring et åbent atrium, der også skaber den vertikale forbindelse mellem alle årgangene i skolen. Universet forventes at stå færdig i 2025.

VILHELM LAURITZEN ARKITEKTER OG KJAER & RICHTER I NYT SAMARBEJDE

To af Danmarks markante arkitektvirksomheder indgår et nyt formaliseret samarbejde på tværs af landet med Vilhelm Lauritzen Arkitekter som ny majoritetsejer. Den nye konstellation skal imødekomme kundernes behov for uafhængig, faglig solid og opdateret rådgivning over hele landet. Fra 21. november 2022 bliver Vilhelm Lauritzen Arkitekter majoritetsejer i den jyske arkitektvirksomhed Kjaer & Richter. Den beslutning er truffet ud fra et fælles værdigrundlag, der bygger på uafhængighed, faglig udvikling inden for digitale processer, skærpede krav til bæredygtighed og ny vækst.

Læs mere

1.SPADESTIK AF TIETGEN CITY UDDANNELSESBYGGERI I ODENSE

Den 26. oktober 2022 kunne vi fejre 1.spadestik på det ambitiøse Tietgen City i Odense. I samarbejde med CC Contractor A/S, DETBLÅ og Sweco, har Kjaer & Richter tegnet og skabt et uddannelsesbyggeri med en stærk bæredygtighedsprofil. Byggeriet, som skal rumme erhvervsuddannelser indenfor Tietgen Business som bl.a. EUD og EUX, danner et klart samspil mellem landskabet, byen og arkitekturen. Der vil være plads til stor oplevelse for elever og livet omkring bygningen. Arkitektonisk er det skulpturelt komponeret, og anvender interessante kreative løsninger på en lang række tekniske forhold. Tietgen City er på cirka 8.400 m² og forventes at stå færdigt sommeren 2024.

GRUNDSTENSNEDLÆGGELSE HOS CLAY KERAMIKMUSEUM

23. september kunne vi fejre grundstensnedlæggelsen af endnu en udvidelse af CLAY i Middelfart. Kjaer & Richter glæder sig til det forestående underjordiske byggeri, som er udarbejdet i samarbejde med WAD Landskabsarkitekter. Kjaer & Richter har tidligere stået for tilbygningen af CLAY. Denne gang skaber vi en 235m2 udstillingssal med så højt sikringsniveau, klimastyrring og belysning, at det muliggør visninger af dansk og international keramik, der kræver ekstraordinær sikkerhed. For enden af salen indarbejdes en special designet væg-til-væg-montre, der åbner op for skiftende præsentationer. Derudover installeres en ny godselevator med mere rummelig kapacitet til større kunstværker. Den underjordiske udstillingssal stiller særlige krav til bygningens fundering og konstruktion, hvor der blandt andet skal tages højde for det uforudsigelige Lillebæltsler.

KATTEGATCENTRET ER BLEVET UDVIDET

Den 7. oktober blev tilbygningen af Kattegatcentret i Grenaa indviet. Således kunne det 1.500 m2 spektakulære pingvinanlæg, et nyt og specialdesignet skoletjenestelaboratorium og nye forhold til dyrene officielt åbnes. Det nye pingvinanlæg og skoletjenestelaboratorium lægger med anlæggets nye faciliteter op til, at børn og unge fra skoler og uddannelsesinstitutioner i hele landet, kan opleve formidling af naturvidenskab fra første parket, idet de kan undervises tæt på hajer og pingviner. Pingvinanlægget er opbygget i to niveauer, så de besøgende både kan opleve pingvinerne over og under vandet, og indeholder derudover backstagearealer, skoletjeneste og ombygning af eksisterende publikumsområde. Ambitionen for et fuldt udbygget Kattegatcenter med de nye bygningsmæssige tilføjelser fremstår homogent og i æstetisk balance. Projektet er udarbejdet i samarbejde med Kattegatcentret, LB Consult, WAD Landskabsarkitekter og Archfield Arkitekter som har varetaget byggeledelsen.

VI HAR VUNDET STÆREKASSEN

Kjaer & Richter har sammen med Søren Jensen Rådgivende Ingeniør og Riis Akustik ApS vundet opgaven med at omdanne Stærekassen ved Det Kongelige Teater til et Børneunivers – Børneuniverset skal være en enestående destination for børn og familier, hvor børn gennem leg og læring bliver introduceret til de klassiske kunstarter som teater, musik og dans. Opgaven skal løses i samarbejde med Torden og Lynild, NoParking og Rørbæk og Møller som i fællesskab står for idé og design af det indhold som skal gøre Stærekassen til et magisk Børneunivers. Det bliver vores opgave at løse alle bygnings- mæssige tiltag for at imødekomme bygningens nye funktion som Børneunivers Opgaven udføres med Det Kongelige Teater som bygherre og realiseres med støtte fra Realdania.