menu
close

AARHUS
Mejlgade 7
8000 Aarhus C

AALBORG
Hasserisvej 165
9000 Aalborg

KØBENHAVN
Flæsketorvet 75 3. sal
1711 København

TELEFONISK HENVENDELSE

Mandag-Torsdag 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.30
+45 86 13 06 33

NYHEDER    PROJEKTER    TEGNESTUEN    KONTAKT    JOB

SOMMERFERIE 2020

Receptionen holder sommerferielukket i uge 29 og 30.

Tegnestuen kan kontaktes via mail eller direkte numre.

Kjaer & Richter ønsker alle en rigtig god sommer med en teaser fra Ullerød Sognehus. Arkitektkonkurrencen vandt vi i december, og projektet udstilles på Vrå-udstillingen i august.

VI HAR VUNDET FREDERIKSVÆRK SKOLE

FrederiksVærk Skole bliver et lokalt kraftcenter, hvor læring, idéudvikling, idræt, bevægelse, foreningsliv og lokalmiljø kan indgå i nye samarbejdskonstruktioner.

Bedømmelsesudvalget skriver ”forslaget til den nye skole har formået på en meget overbevisende måde at disponere skolens funktioner og læringsmiljøer, så skolen opleves som et attraktivt tilbud til både de daglige brugere og byens borgere. Skolen vil kunne tages i brug hele dagen, og forslaget er en god videreudvikling af den pædagogiske vision med fokus på at sikre rum til forskellige læringssituationer.”

Projektet der er på 6.650 m² er udarbejdet i samarbejde med Totalentreprenør CC Contractor, ingeniørfirmaet SWECO og 1:1 Landskab.

FLAGET VAR HEJST, DA BANGS HAVE BLEV INDVIET

Beboere, pårørende og politikere fra Struer Byråd var mødt op for, at være med til den officielle fejring af Struers nye plejecenter. Borgmester Niels Viggo Lynghøj holdt tale, inden han fik saksen i hånden og klippede den røde snor. Bangs Have er et lyst og indbydende sted med 48 boliger fordelt på 3 huse foruden et stort fælleshus.

Projektet er udformet på baggrund af den nyeste viden på demens-området, og der har været stor fokus på at skabe nogle trygge og overskuelige rammer for beboere og personale inde som ude.

”Det er nyt, dejligt, stort og lyst. Vi nyder det hver dag.” fortalte funktionsleder Karen Høyer

LÆS MERE

VINDER AF NYT BØRNE- OG KULTURHUS I HØJE-TAASTRUP

Kjaer & Richter vinder konkurrencen om Børne- og Kulturhuset i Høje-Taastrup i samarbejde med Christensen & Co arkitekter, Møller & Grønborg, AFRY og totalentreprenør C.C. Contractor. Børne- og Kulturhuset åbner sig som en kinesisk æske med et mangfoldigt univers af kultur, oplevelser, samvær og læring. En sammenstilling af fire fritstående ”bokse” repræsenterer hver især netop deres faglighed og emmer af musik, teknologi, kreativitet og bevægelse. De mange aktører bærer hver deres historie med sig som afsæt for nye synergier, og magien opstår i det fælles shared space, der bringer kultur og læring samt børn og voksne sammen i Børne- og Kulturhuset. Læringsmiljøet bliver et eksperimentarium, der summer af liv, hvor børn og unge i fællesskab kan undersøge, eksperimentere og aktivere deres viden for at skabe innovative løsninger til samfundets udfordringer. ”Vores vision er at skabe et åbent og inviterende Kulturrum, der i tæt samspil med byen og Kulturaksen motiverer børn og voksne til at åbne op for nye samarbejdsformer, nye teknologier og nye måder at lære og være på” siger ansvarlig for Pædagogik og Læring, arkitekt Liv Bach Henriksen fra Arkitektfirmaet Kjaer & Richter.

VI HAR VUNDET KONKURRENCEN OM AVENY-T

I kulturhistoriske omgivelser på Frederiksberg Allé skal vi opføre et væksthus til Danmarks nationalscene for ungdommen.

Den nye tilbygning bliver et væksthus med fokus på de unges behov med café, studiepladser og en mindre alternativ scene.

Konkurrencen er udformet i samarbejde med Tranberg Arkitekter, Oluf Jørgensen og 1:1 Landskab.

INDVIELSE AF SKOLEN I BYMIDTEN

Skoleleder Kari Jørgensen bød alle de fremtidige brugere velkommen og takkede bygherre, rådgivere og entreprenør for det smukke byggeri og de mange spændende læringsmiljøer. ”Skolen i Bymidten er en visionær gave fra Helsingør Kommune til os alle sammen” sagde hun.

- Skolen i Bymidten er bygget som en 4-sporet skole med musikskole, klub og SFO.
- Skolen har et etageareal på 18.500 m² fordelt på 10 bygninger, hvor de 3 er nyopførte og de øvrige bygninger er gennemgribende opdateret efter de nyeste pædagogiske retningslinjer.

Borgmester Benedikte Kiær fremhævede i sin tale ”at vi nu står med en superflot og moderne skole med et fantastisk og spændende læringsmiljø, og at vores nye skole også er designet til at blive brugt udenfor skoletiden. Der er plads til at gå på opdagelse, ligesom der er masser af muligheder for at udfolde sig og bevæge sig på. Målet er, at også udenfor skoletiden skal Skolen i Bymidten emme af liv og aktivitet.”