menu
close

AARHUS
Mejlgade 7
8000 Aarhus C

AALBORG
Hasserisvej 165
9000 Aalborg

KØBENHAVN
Pakhus 48
Sundkaj 153, 1.tv.
2150 Nordhavn

TELEFONISK HENVENDELSE

Mandag-Torsdag 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.30
+45 86 13 06 33

NYHEDER    PROJEKTER    TEGNESTUEN    KONTAKT    JOB

REJSEGILDE PÅ DOMICIL FOR VANDMILJØ RANDERS

Den arkitektoniske vision for projektet har været at skabe et nyt domicil, der synliggør og fremhæver Vandmiljø Randers og Randers Havn som fremadskuende organisationer, hvor klimadagsordnen står højt. Smukt omgivet af træer, buske og vild natur vil landskabet iscenesætte ankomsten til den nye bygning, hvor en spændende LAR-løsning, synlige solpaneler og grønne sedumtage er med til at markere den arkitektoniske vision. Facaden konstrueres i solide og robuste materiale og med den mere miljøvenlige teglstensserie Greener fra Randers Tegl, der med tiden vil patinere og på fin vis komplimentere landskabet.

Det nye domicil på 2.550 m2 er udviklet i tæt samarbejde med MT Højgaard, Frandsen og Søndergaard samt ArkPlan, og forventes at stå færdigt til april 2024.

VINDER AF ÅRETS SKOLEBYGGERI 2023 BØRNE- OG KULTURHUSET

Den 14. august var en stor dag – for sammen med børn, brugere, bygherre og borgmester fejrede vi, at Børne- og Kulturhuset i Høje Taastrup har modtaget Nohrcons pris for Årets Skolebyggeri 2023. Vi er utrolig glade for, at Børne- og Kulturhuset er kåret som årets skolebyggeri, da opmærksomheden er med til at sætte fokus på alternative læringsmiljøer og nye måder at lære og være på. Projektet viser nye veje til at koble læring og kultur i et stærkt fagligt og socialt fællesskab på tværs af alder og fagligheder. Børne- og Kulturhuset er ’åbningstrækket’ i revitaliseringen af Taastrupgaard. Med sin placering midt på det centrale strøg markerer bygningen sig som hele bydelens kulturhus. Et kulturhus, opbygget som et ’bofællesskab’ for dagtilbud, skole og kulturskoler, hvor åbne værksteder og samlingsrum inviterer hele lokalområdet indenfor til oplevelser, samvær og læring. Projektet er udarbejdet i tæt samarbejde med CCO Architects, AFRY, LYTT Architecture, C.C. Contractor, Høje Taastrup Kommune samt COWI (bygherrerådgiver). Læs mere

REJSEGILDE SKOVHAVEN

Med sin enestående placering, mellem bøgetræerne, på toppen af bakken i Hadsund ligger Skovhaven. Et boligprojekt på ca. 3.000m2 bestående af 26 eksklusive ejerlejligheder med en enestående udsigt over by og Mariagerfjord.

Projektet er tegnet af Kjaer & Richter A/S i samarbejde med rådgivende ingeniør Erasmus & Partnere A/S, WAD landskab, HP Byg A/S og bygherre Skovhaven Hadsund ApS v. Peter Sørensen og Jens Nielsen.

REJSEGILDE PÅ HALKÆR KRO MAD- OG KULTURHUS

Halkær Kro Mad- og Kulturhus er ambitionen om at skabe et levende mødested for alle generationer ­­­- et regionalt forankret kraftcenter for udvikling af økologisk mad­kultur, faglige netværk og stærke fællesskaber. I går var der rejsegilde for første del af projektet.

Projektet er udviklet i samarbejde med Erasmus og Partnere A/S og omfatter en transformation af den eksisterende Halkær Kro, en ny tilbygning samt et generelt løft for at skabe et nyt forstærket mødested. Halkær Kro Mad- og Kulturhus bliver en ny­fortolkning af forsamlingshuset, der kan rumme alt fra hverdagens uformelle møder, fælles madlavning og foreningsaktiviteter til weekendens festlige arrangementer og større events.

Det samlede projekt forventes at stå færdigt medio 2024 og er støttet af Realdania, Lokale og Anlægsfonden samt Aalborg Kommune.

1.SPADESTIK TIL BØRNE- OG UNGEUNIVERSET STIGSBORG

Den 11. november 2022 tog borgmester, rådmænd, elevrådsformænd for Skansevejen Skole og børnehavebørn 1.spadestik til Børne- og Ungeuniverset Stigsborg. I samarbejde med A. Enggaard, Cowi, Arkplan og Ekolab har Kjaer & Richter tegnet et Univers med fokus på bæredygtige og betydningsfulde fællesskaber! Det kommende Børne- og Ungeunivers består af en 4-sporet skole med 1.000 elever og tilhørende DUS/SFO, samt både vuggestue og børnehave. Derudover vil ’Universet’ fungere som bydelshus med folkekøkken, samt idræts-, værksteds- og science faciliteter. ’Universet’ er udformet med en åben og inviterende stueetage, der binder Skolepladsen, Stigsborg Bypark og Stigsborg Havnefront sammen. Indenfor er husets fællesfaciliteter og samlingsområder placeret omkring et åbent atrium, der også skaber den vertikale forbindelse mellem alle årgangene i skolen. Universet forventes at stå færdig i 2025.

VILHELM LAURITZEN ARKITEKTER OG KJAER & RICHTER I NYT SAMARBEJDE

To af Danmarks markante arkitektvirksomheder indgår et nyt formaliseret samarbejde på tværs af landet med Vilhelm Lauritzen Arkitekter som ny majoritetsejer. Den nye konstellation skal imødekomme kundernes behov for uafhængig, faglig solid og opdateret rådgivning over hele landet. Fra 21. november 2022 bliver Vilhelm Lauritzen Arkitekter majoritetsejer i den jyske arkitektvirksomhed Kjaer & Richter. Den beslutning er truffet ud fra et fælles værdigrundlag, der bygger på uafhængighed, faglig udvikling inden for digitale processer, skærpede krav til bæredygtighed og ny vækst.

Læs mere