menu
close

AARHUS
Mejlgade 7
8000 Aarhus C

AALBORG
Hasserisvej 165
9000 Aalborg

KØBENHAVN
Bragesgade 10E
2200 København N

TELEFONISK HENVENDELSE

Mandag-Torsdag 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.30
+45 86 13 06 33

NYHEDER    PROJEKTER    TEGNESTUEN    KONTAKT    JOB

REJSEGILDE PÅ LÆRINGSHUSET I HØJE TÅSTRUP

Byggeriet af Fremtidens Skole er nu halvvejs og fredag blev rejsegildet fejret. Efter en talerække med borgmester Michael Ziegler, skoleleder Casper Madsen, Produktionsdirektør BAM-Danmark Rasmus Hyldekvist Jensen og Thomas Nørgaard fra rådgiverteamet var der rundvisning i de 15.500 m². Byggeriet er fra første streg til sidste streg er designet til en læring, som giver børnene værktøj til at håndtere de kompetencer, der vil blive efterspurgt af fremtiden. En del af bygningen vil ligeledes fungere som frontstage, hvor borgerne inviteres ind til aktivitet og fællesskaber i lokalområdet.

Projektet er udarbejdet i et samarbejde mellem Kjaer & Richter, Christensen & Co Arkitekter, 1:1 Landskab og Oluf Jørgensen Rådgivende ingeniørfirma. BAM Danmark er totalentreprenør.

LÆS MERE

NYT PINGVINANLÆG

Fredag blev første spadestik på Kattegatcentrets nye pingvinanlæg fejret. Festlighederne bød på taler af direktør Helle Hegelund, to gange Peter Sand henholdsvis Kattegatcentrets bestyrelsesformand og indehaver af Kjaer & Richter. Norddjurs Kommunes borgmester Jan Petersen afsluttede talerækken.

Projektet på ca. 1.500 m² er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania, Augustinusfonden, LAG Djursland, NRGi og CAC Fonden samt en bevilling fra Norddjurs Kommune og et sponsorat fra Grenaa Havn.

Projektet er udført i samarbejde med LB Consult som ingeniør og Niras er bygherrerådgiver.

SOMMERFERIE 2020

Receptionen holder sommerferielukket i uge 29 og 30.

Tegnestuen kan kontaktes via mail eller direkte numre.

Kjaer & Richter ønsker alle en rigtig god sommer med en teaser fra Ullerød Sognehus. Arkitektkonkurrencen vandt vi i december, og projektet udstilles på Vrå-udstillingen i august.

VI HAR VUNDET FREDERIKSVÆRK SKOLE

FrederiksVærk Skole bliver et lokalt kraftcenter, hvor læring, idéudvikling, idræt, bevægelse, foreningsliv og lokalmiljø kan indgå i nye samarbejdskonstruktioner.

Bedømmelsesudvalget skriver ”forslaget til den nye skole har formået på en meget overbevisende måde at disponere skolens funktioner og læringsmiljøer, så skolen opleves som et attraktivt tilbud til både de daglige brugere og byens borgere. Skolen vil kunne tages i brug hele dagen, og forslaget er en god videreudvikling af den pædagogiske vision med fokus på at sikre rum til forskellige læringssituationer.”

Projektet der er på 6.650 m² er udarbejdet i samarbejde med Totalentreprenør CC Contractor, ingeniørfirmaet SWECO og 1:1 Landskab.

FLAGET VAR HEJST, DA BANGS HAVE BLEV INDVIET

Beboere, pårørende og politikere fra Struer Byråd var mødt op for, at være med til den officielle fejring af Struers nye plejecenter. Borgmester Niels Viggo Lynghøj holdt tale, inden han fik saksen i hånden og klippede den røde snor. Bangs Have er et lyst og indbydende sted med 48 boliger fordelt på 3 huse foruden et stort fælleshus.

Projektet er udformet på baggrund af den nyeste viden på demens-området, og der har været stor fokus på at skabe nogle trygge og overskuelige rammer for beboere og personale inde som ude.

”Det er nyt, dejligt, stort og lyst. Vi nyder det hver dag.” fortalte funktionsleder Karen Høyer

LÆS MERE

VINDER AF NYT BØRNE- OG KULTURHUS I HØJE-TAASTRUP

Kjaer & Richter vinder konkurrencen om Børne- og Kulturhuset i Høje-Taastrup i samarbejde med Christensen & Co arkitekter, Møller & Grønborg, AFRY og totalentreprenør C.C. Contractor. Børne- og Kulturhuset åbner sig som en kinesisk æske med et mangfoldigt univers af kultur, oplevelser, samvær og læring. En sammenstilling af fire fritstående ”bokse” repræsenterer hver især netop deres faglighed og emmer af musik, teknologi, kreativitet og bevægelse. De mange aktører bærer hver deres historie med sig som afsæt for nye synergier, og magien opstår i det fælles shared space, der bringer kultur og læring samt børn og voksne sammen i Børne- og Kulturhuset. Læringsmiljøet bliver et eksperimentarium, der summer af liv, hvor børn og unge i fællesskab kan undersøge, eksperimentere og aktivere deres viden for at skabe innovative løsninger til samfundets udfordringer. ”Vores vision er at skabe et åbent og inviterende Kulturrum, der i tæt samspil med byen og Kulturaksen motiverer børn og voksne til at åbne op for nye samarbejdsformer, nye teknologier og nye måder at lære og være på” siger ansvarlig for Pædagogik og Læring, arkitekt Liv Bach Henriksen fra Arkitektfirmaet Kjaer & Richter.